США розширили санкційні списки проти РФ, додавши низку підприємств та компаній

Влада США в середу запровадила нові санкції, пов'язані, зокрема, з агресією росії проти України, проти приблизно 300 фізичних і юридичних осіб РФ. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Мінфін США.

Зокрема, під санкції потрапила авіакомпанія "Победа".

Обмеження також запроваджено проти низки заводів, зокрема автозаводу "Урал", Брянського автомобільного заводу, Ярославського моторного заводу, "Фрязинського заводу потужних транзисторів", "Володимирського заводу прецизійних сплавів" і заводу "Протон".

Серед санкціонованих компаній - "Сибантрацит", компанії з групи IBS і "Група Астра".

Крім того, до санкційних списків внесено понад 10 морських суден.

"Нові заходи націлені на російську військово-промислову базу, програми з розроблення хімічної та біологічної зброї, а також компанії та фізичних осіб у третіх країнах, які допомагають Росії купувати ключові ресурси для виробництва зброї або продукції, пов'язаної з обороною", - повідомили у Мінфіні США.

Крім російських компаній, санкції введені проти низки підприємств інших країн, зокрема китайських і турецьких. 

Нагадаємо, раніше Європарламент закликав ЄС запровадити санкції проти росії за дезінформацію та пропаганду

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті