Європарламент закликав ЄС запровадити санкції проти росії за дезінформацію та пропаганду

Європейський союз у межах нового пакета санкцій має запровадити обмеження проти медійних організацій та осіб, відповідальних за поширення російської пропаганди. Про це повідомляє РБК-Україна.

Зазначається, що члени Європарламенту ухвалили резолюцію, яка рішуче засуджує зусилля Кремля щодо втручання і підриву європейських демократичних процесів.

"Депутати Європарламенту хочуть, щоб лідери ЄС і держав-членів розібралися із зусиллями Росії щодо втручання не тільки в інституції ЄС, а й по всьому Союзу. На їхню думку, існує відчуття терміновості та рішучості зробити це з огляду на наближення європейських виборів, які відбудуться 6-9 червня 2024 року", - йдеться в релізі Європарламенту.

Також Європарламент висловив стурбованість нещодавнім допитом провідного депутата Європарламенту від "Альтернативи для Німеччини" Максиміліана Краха Федеральним бюро розслідувань США за підозрою в тому, що він отримував гроші від агентів Кремля, а також арештом у Німеччині 23 квітня 2024 року його помічника за звинуваченням у китайському шпигунстві.

Депутати пропонують посилити власний захист парламенту, а саме підвищити культуру внутрішньої безпеки, включно з ретельними внутрішніми розслідуваннями для оцінки можливих випадків іноземного втручання і повним дотриманням системи внутрішніх санкцій.

Крім усього іншого, Європарламент закликав Раду ЄС включити підтримувані Кремлем засоби масової інформації, інші мовні та медійні організації, а також осіб, відповідальних за пропагандистські та дезінформаційні кампанії в ЄС, у майбутній 14-й пакет санкцій проти росії.

Як приклад вони нагадали, що Чехія ввела санкції проти "Голосу Європи", а також проросійського олігарха Віктора Медведчука і його близького соратника Артема Марчевського.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський спростував тезу російської пропаганди, що Варшава має намір анексувати частину територій України.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті