Ердоган заявив, що путін хоче якнайшвидшого завершення війни, але триватиме вона довго

Путін теж "прагне якнайшвидшого закінчення війни" з Україною, але вона "триватиме ще довго". Таку заяву зробив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в інтерв'ю PBS, - повідомляє РБК-Україна.

Відповідаючи на запитання ведучої, Ердоган сказав, що "тільки лідери обох сторін зможуть сказати", коли закінчиться війна Росії проти України. Водночас він очікує, що війна триватиме ще "довгий час".

"Цілком очевидно, що ця війна триватиме довго. І на те, що війна закінчиться якомога швидше, ми б дуже сподівалися. І Путін насправді теж виступає за якнайшвидше припинення цієї війни", - сказав президент Туреччини.

Ердоган також заявив, що росії "можна довіряти так само як і Заходу", згадавши водночас, що Захід нібито обдурив багаторічні сподівання Туреччини на її вступ до Євросоюзу.

"У мене немає причин їм (Росії - ред.) не довіряти. Росія надійна настільки ж, наскільки й Захід. Останні пів століття ми чекали на порозі ЄС. І зараз я довіряю Росії настільки ж, наскільки я довіряю Заходу", - зазначив він.

Президент Туреччини також не погодився із думкою, що путіну не можна довіряти через вихід РФ із зернової угоди та вторгнення в Україну.

"Половина постачання природного газу (до Туреччини - ред.) приходить з Росії, а це означає, що у нас є солідарність. Ми спільно йдемо вперед і також співпрацюємо в галузі оборонної промисловості", - розповів Ердоган.

Він наголосив, що його політика, "наскільки це можливо, полягає у встановленні контактів із країнами всього світу на основі безпрограшного сценарію".

"Так само як у мене хороші відносини зі США, у мене будуть хороші відносини і з Росією", - додав турецький лідер.

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара "може розлучитися" з Європейським Союзом, якщо це необхідно.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті