Двоє інформаторів з Донеччини, які "зливали" позиції та графіки ротацій ЗСУ, отримали тюремні строки

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще двоє ворожих інформаторів, що розвідували місця базування та періодичність ротацій Сил оборони на Донеччині. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 18 грудня.

"Передусім зловмисники намагались виявити можливі локації комплексів протиповітряної оборони та складів з озброєнням і боєприпасами ЗСУ в районах Краматорська та Слов’янська. Також вони збирали дані про часові інтервали між ротаціями підрозділів українських військ на прифронтовій території області", - зазначили у СБУ.

Повідомляється, що засудженою є підприємиця з Краматорська, яку ФСБ дистанційно залучила до співпраці у червні цього року, та чий родич вже тривалий час працює на підконтрольне росіянам так зване "МДБ ДНР".

Ще одним засудженим є мешканець Торецька, який у "віддаленому режимі" передавав окупантам розвідінформацію про дислокацію Сил оборони на Горлівському напрямку. 

За матеріалами української спецслужби суд призначив ворожій поплічниці 12 років тюрми, а іншому фігуранту – 9 років ув’язнення.

Як повідомлялось раніше, СБУ викрила мережу агентів РФ і затримала її керівника, якій навів ракету на багатоповерхівку в Запоріжжі.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті