Боєприпаси з лазерним наведенням: США оголосили новий пакет допомоги для України

Державний департамент США та Пентагон оголосили новий пакет допомоги України. Він включає до 125 мільйонів доларів для задоволення негайних потреб України на полі бою, і ще 300 мільйонів доларів в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI) на зміцнення ППО в довгостроковій перспективі, - повідомляє "Голос Америки".

До пакету воєнної допомоги увійшло таке обладнання:

- Додаткові боєприпаси для NASAMS та HIMARS;

- Артилерійські снаряди калібру 155-мм і 105-мм;

- Ракети TOW;

- Протитанкові системи Javelin і AT-4;

- Понад 3 мільйони патронів до стрілецької зброї та гранат;

- Підривні боєприпаси для прибирання перешкод;

- Протипіхотні боєприпаси M18A1 Claymore;

- 12 вантажівок для перевезення важкої техніки;

- Спорядження для холодної погоди, запчастини для ремонту та технічного обслуговування, інше польове обладнання.

У рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI) Міноборони США надасть Україні додаткові боєприпаси з лазерним наведенням для протидії безпілотникам.

“Допоки Росія не завершить цю війну, вивівши свої війська з України та припинивши свої жорстокі напади, США та створена нами коаліція з понад 50 країн продовжуватимуть підтримувати Україну. Ми продовжуватимемо співпрацювати з Конгресом, щоб просувати наші інтереси національної безпеки, допомагаючи Україні захистити себе та забезпечити своє майбутнє – майбутнє, в якому її люди житимуть безпечно в умовах стійкої та процвітаючої демократії”, - мовиться у заяві Державного секретаря США Ентоні Блінкена.

“Адміністрація [президента США] продовжує закликати Конгрес виконати свої зобов’язання перед народом України, виділивши додаткове фінансування, щоб забезпечити Україні все необхідне для захисту від жорстокої війни за вибором Росії”, - заявили у Пентагоні.

Як повідомлялося, генерал Бундесверу розповів, до якого року Німеччина закладає у бюджетне планування кошти для військової підтримки України.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті