Більшість членів Радбезу ООН засудили удари РФ по Україні. Представник РФ знову збрехав

Росія зазнала різкої критики в Раді Безпеки ООН за масовані удари ракет і безпілотників по Україні 29 грудня, після того як Київ і його прихильники закликали провести екстрене засідання Ради для обговорення цих ударів. Про це повідомляє "Голос Америки".

"Сумно, але 2023 рік закінчується так само, як і почався, - жахливим насильством проти народу України", - заявив помічник генерального секретаря ООН Галед Хіарі після того, як поінформував Раду про атаки.

"І знову українці змушені проводити свята в пошуках притулку, розчищаючи завали і ховаючи загиблих в умовах зими", - додав він.

Більшість членів Радбезу, включно зі США, Францією та Великою Британією, засудили удари по Україні.

"Замість миру Путін вирішив відзначити цей святковий сезон і зустріти Новий рік безпрецедентною кількістю атак із застосуванням дронів і ракет по іншій державі-члену ООН", - заявив радник-посланник США Джон Келлі.

Заступник посла Китаю в ООН Ген Шуан не засудив атаки і закликав до "політичного врегулювання" війни в Україні.

Посол Росії в ООН Василь Небензя в розлогій відповіді заявив, що Москва завдає ударів лише "по військовій інфраструктурі", і що цивільні жертви спричинені роботою українських систем ППО.

Посол Великої Британії в ООН Барбара Вудвард відповіла, що єдиною причиною трагедії в Україні є дії росії.

"Решта - це потік брехні та дезінформації", - прокоментувала Вудвард виступ Небензі.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш засудив атаки росії на Україну, повідомив прес-секретар Стефан Дюжаррік.

"Атаки проти цивільного населення і цивільної інфраструктури порушують міжнародне гуманітарне право, є неприйнятними і мають бути негайно припинені", - сказав Дюжаррік.

Як повідомлялося, у Канаді вимагають надати Україні більше зброї.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті