Байден призначив спецпредставницю США з економічного відновлення України

Президент США Джозеф Байден призначив спеціальну представницю США з економічного відновлення України. Заяву про це 14 вересня опублікувала пресслужба Білого дому.

Зазначається, що посаду зайняла колишня міністерка торгівлі з "глибокими родинними зв'язками з Україною" Пенні Прітцкер.

"Працюючи в тісному контакті з урядом України, нашими союзниками та партнерами, міжнародними фінансовими інститутами та приватним сектором, вона керуватиме зусиллями Сполучених Штатів щодо відновлення української економіки", - сказано у заяві.

Байден відзначив, що Прітцкер, серед іншого, має мобілізувати державні та приватні інвестиції, організувати роботу з відкриття експортних ринків та підприємств, а також допомогти українському уряду провести реформи, необхідні для зміцнення економіки країни.

"Роблячи наступний крок, щоб допомогти Україні побудувати сильніше майбутнє, ми, як і раніше, твердо віддані тому, щоб допомогти їй захистити її свободу сьогодні. Сполучені Штати, як і раніше, готові підтримувати їх доти, доки це буде потрібно", - підкреслив Байден.

Як повідомлялося, США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на суму $600 мільйонів.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті