США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на суму $600 млн: в уряді країни розказали, що він передбачає

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму $600 млн. Про це йдеться на офіційному сайті уряду США 7 вересня.

"Адміністрація Байдена оголошує про додаткову допомогу у сфері безпеки України. Сьогодні Міністерство оборони оголосило про новий пакет безпекової допомоги, покликаний задовольнити потреби України в бойових діях і продемонструвати непохитну підтримку України з боку США, – сказано в повідомленні. – Цей пакет, наданий у рамках Ініціативи зі сприяння безпеці України (USAI), включає обладнання для посилення протиповітряної оборони України, артилерійські боєприпаси та інші можливості".

Зазначається, що цей пакет USAI підкреслює незмінну прихильність США до задоволення нагальних потреб України шляхом виділення критично важливих спроможностей у короткостроковій перспективі, а також створення міцного потенціалу Збройних сил України для захисту своєї території та стримування російської агресії в середньостроковій і довгостроковій перспективі.

"На відміну від президентських повноважень, які Міністерство оборони продовжує використовувати для доставки обладнання в Україну із запасів Міністерства оборони історичними темпами, USAI є органом, відповідно до якого Сполучені Штати закуповують обладнання у промисловості або партнерів, – підкреслюється в повідомленні. – Це оголошення являє собою початок процесу укладення контрактів на надання Україні додаткових пріоритетних можливостей".

Уточнюється, що цей пакет, загальна вартість якого становить до 600 мільйонів доларів США, включає:

- обладнання для підтримки та інтеграції систем ППО України;

- додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS);

- 105-мм артилерійські постріли;

- засоби радіоелектронної боротьби та протирадіоелектронної боротьби;

- руйнівні боєприпаси для розчищення перешкод;

- обладнання для розмінування;

- підтримка та обладнання для навчання, технічного обслуговування та підтримки.

Раніше повідомлялось, що держсекретар США Блінкен зустрівся з головою ДПСУ й анонсував допомогу правоохоронному сектору України – $300 млн.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті