Австралія розширює навчання українських військових

Австралія оголосила про розширення пакету допомоги Україні "Операція Куду" на 123,9 млн доларів. Згідно з угодою, уряд Канберри спрямує додаткових військових до очолюваної Великою Британією місії, яка навчає українських солдатів, - повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що з січня 2023 року австралійські солдати допомогли підготувати понад 1200 українських військових за програмою під проводом Великої Британії.

«Операція Interflex» почалася в червні 2022 року, в ній беруть участь військові інструктори з десятка країн, зокрема Канади, Нової Зеландії та Норвегії. Австралійські військові в Україну не увійдуть.

Українських новобранців навчають поводженню на випадок втрат, поводженню зі зброєю та заходам протидії стеженню з безпілотників.

З наступного року Сили оборони Австралії (ADF) надішлють додаткових спеціалістів з військового вишколу на допомогу українським силам. Канберра дислокує близько 90 військовослужбовців із тримісячною ротацією, порівняно з поточним контингентом у 70 осіб.

Посол України в Австралії Василь Мирошниченко заявив Австралійській телерадіомовній корпорації у четвер, що додаткові ресурси матимуть значення.

"Між ADF (Силами оборони Австралії) і українськими (військами), як ви знаєте, створюється дуже сильний людський зв’язок, і вони проходять навчання іноді впродовж п’яти-шести тижнів перед відправкою на передову", – сказав Мирошниченко.

У четвер міністр оборони Австралії Річард Марлз перебуватиме в Дарвіні, щоб зустрітися з останньою групою солдатів, які повернуться з навчань на півдні Великої Британії. Марлз заявив місцевим ЗМІ, що очолювана Великою Британією місія "цементує міжнародну солідарність для України".

Як повідомлялося, уряд Австралії надасть 20 млн доларів військової допомоги Україні.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті