Зимовий наступ путіна провалився - військовий оглядач BILD

Зимовий наступ російського диктатора путіна провалився. Про це заявив військовий оглядач BILD Юліан Рьопке, пише "BILD російською" 9 січня. 

"Відтоді, як російські сили почали наступ у Донецькій і Харківській областях, минуло вже три місяці. Поки що російським військовим не вдалося нічого домогтися, не рахуючи загибелі тисяч власних солдатів і втрати понад 400 одиниць бойової техніки. Росія так само далека від захоплення Куп'янська в Харківській області та Авдіївки в Донецькій області, як і в жовтні минулого року", - вважає оглядач.

Він зазначає, що на північ від Авдіївки російські солдати зав'язли біля невеличкого села Петрівське - українська армія утримує оборону там за допомогою дронів-камікадзе і бронетранспортерів Bradley. Кілька місяців на цій ділянці фронту не відбувається серйозних змін, тому росіяни поки що не можуть оточити Авдіївку. 

"На північ від Куп'янська, який українські війська звільнили восени 2022 року, російська армія застрягла біля села Синьківка. Тут танкові роти ЗС РФ одна за одною натикаються на мінні поля, втрачаючи техніку. З російськими солдатами тут насамперед борються за допомогою касетних боєприпасів і гранат, які скидаються з дронів", - пише також Рьопке. 

На його думку, залишається відкритим питання про те, як довго Україна зможе стримувати наступ російської армії і чи вистачить бійцям ЗСУ боєприпасів для цього. 

"За російськими атаками за участю тисяч солдатів у листопаді та грудні послідували більш дрібні зіткнення, які тривають протягом останнього тижня. Росії, очевидно, доведеться знову збирати резерви, перш ніж вона зможе вкотре перейти в наступ", - сказано також у повідомленні. 

Раніше повідомлялося, що Україна готується до відновлення наступу Росії під Харковом.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті