Україна готується до відновлення наступу росії під Харковом - The Telegraph

Україна готується до того, що РФ, імовірно, відновить наступ під Харковом. Про це з посиланням на своє джерело пише британське видання The Telegraph 5 січня.

"Україна готується до відновлення наступу російських військ під Харковом, оскільки Москва посилює обстріл північно-східного міста і прилеглого регіону", - пише видання.

Як аргументи наводиться те, що "...у четвер (4 січня) московські війська завдали ракетного, артилерійського та мінометного ударів по місту і 15 прилеглим населеним пунктам. Цілі охоплювали як цивільні будівлі, так і військові позиції, що розглядається як підготовка до великомасштабного наступу найближчими тижнями, повідомило джерело, близьке до збройних сил України".

Зазначається, що джерело видання також 3 січня повідомило: "Весь день велися попередні бомбардування військових об'єктів по всьому регіону".

"Місцеві підрозділи військової розвідки вважають, що російські війська можуть планувати подальше посилення повітряних атак цими вихідними, щоб приурочити їх до Різдва, яке в Росії відзначають 7 січня. Наземний наступ може відбутися незабаром після цього, а як можливу дату його початку називають 15 січня, додало джерело", - пише також The Telegraph.

Раніше повідомлялося, що рашисти завдали удару з РСЗВ по Харківщині: є загиблі та поранені.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті