Зустріч у Джидді стала кроком до практичної реалізації мирних ініціатив, запропонованих Україною - ОП

У Джидді (Саудівська Аравія) 5 серпня відбулася зустріч дипломатичних радників із національної безпеки та політичних директорів зовнішньополітичних відомств провідних країн світу щодо ключових принципів відновлення сталого й справедливого миру для України. Про це повідомляє Офіс президента України.

За дорученням Володимира Зеленського українську делегацію в Джидді очолив керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак.

Загалом було представлено понад 40 держав, що майже втричі більше, ніж на консультаціях у Копенгагені.

"Ми мали дуже продуктивні консультації щодо ключових принципів, на яких має будуватися справедливий і міцний мир. У нас була надзвичайно чесна, відкрита розмова, під час якої представники кожної країни могли озвучити свою позицію й бачення. Були різні погляди, але всі присутні засвідчили відданість своїх країн принципам Статуту ООН, міжнародного права та поваги до суверенітету й непорушності територіальної цілісності держав. І саме на цих принципах побудована Формула миру Президента Зеленського, про яку ми докладно розповіли", – зазначив Андрій Єрмак.

Зазначається, що зустріч у Джидді стала кроком до практичної реалізації мирних ініціатив, запропонованих Україною.

"Сторони погодилися продовжити роботу на різних представницьких рівнях задля встановлення справедливого та всеосяжного миру", - пише пресслужба ОП.

У межах консультацій у Джидді українська делегація на чолі з Андрієм Єрмаком провела низку двосторонніх зустрічей, які триватимуть і в неділю. На зустрічах українська сторона обговорює з партнерами деталі реалізації мирних ініціатив та співпраці в цьому напрямі.

Як повідомлялося раніше, заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв своєрідно прокоментував мирний саміт у Саудівській Аравії, заявив, що  переговори про припинення війни не потрібні, а ворог має приповзти на колінах, благаючи про пощаду.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті