Зеленський залучив до обговорення реалізації Формули миру кількох світових лідерів: Бельгії, Люксембургу, Сінгапуру, В'єтнаму

Президент України Володимир Зеленський обговорив реалізацію Формули миру з кількома світовими лідерами під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі 16 січня. Про це Зеленський повідомив у своєму Телеграм-каналі.

"Продовжуємо важливі двосторонні зустрічі на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Серед головного – Формула миру та її підтримка. Люксембург. З прем’єр-міністром Люком Фріденом обговорили продовження співпраці, конфіскацію заморожених активів агресора. Цінуємо незмінну підтримку України", - написав Зеленський.

Він також повідомив про першу зустріч із президентом Сінгапуру Тарманом Шанмугаратнамом. 

"Запросив долучитися до реалізації Формули миру. Україна зацікавлена в розвитку відносин із Сінгапуром й іншими країнами регіону", - зазначив Президент України.

Щодо зустрічі з прем’єр-міністром В’єтнаму Фам Минь Чинем Зеленський зазначив: "Відзначили важливість активізації двосторонніх відносин, оскільки Україну та В’єтнам поєднують багаторічні зв’язки. Закликав підтримати імплементацію пунктів Української формули миру. Дякую В’єтнаму за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також за гуманітарну допомогу нашій державі".

Крім того, лідер української держави провів зустріч з королем Бельгії Філіпом I і Прем’єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо.

"Україна цінує рішення Бельгії надати винищувачі F-16, підготовку бельгійськими фахівцями українських пілотів, нещодавній 15-й пакет оборонної допомоги, а також лідерську роль Бельгії у створенні Фонду для підтримки України обсягом 1,7 млрд євро, який наповнюватиметься з оподаткування прибутків від заморожених російських активів", - підкреслив Зеленський.

Раніше повідомлялось, що Зеленський і президент Руанди Кагаме обговорили реалізацію Формули миру під час своєї першої зустрічі.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті