Зеленський у Саудівській Аравії зустрівся зі Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом

Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом у Саудівській Аравії 27 лютого. Про це повідомив Володимир Зеленський в Телеграм.

"Провів змістовну та щиру розмову з Його Високістю Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. Обговорили пункти Формули миру та прогрес, який може бути досягнутий у їхній реалізації. Лідерство Саудівської Аравії може допомогти знайти справедливі рішення. Ми цінуємо прагнення принца допомогти відновити справжній мир і вдячні за поради та підтримку", - написав Зеленський.

Вын зазначив, що розповів принцу про наші зусилля та діалог з партнерами щодо підготовки Глобального саміту миру у Швейцарії на рівні лідерів. 

"Обговорили зміст саміту та кроки, які можуть бути зроблені заради реального відновлення безпеки для України, всієї Європи та глобальної спільноти народів", - повідомив також Зеленський.

За його словами, важливою темою зустрічі стали конкретні можливості двосторонньої співпраці України та Саудівської Аравії в економічній і технологічній сферах. 

"Наші команди працюватимуть за відповідними напрямами, які були обговорені сьогодні", - підкреслив Президент України.

Раніше Зеленський заявив, що Трамп помиляється щодо путіна.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті