Зеленський провів розмову з президентом Фінляндії, яка надала Україні 20 оборонних пакетів і голос за євроінтеграцію

Президент України подякував президентові Фінляндії за допомогу Україні у ході телефонної розмови 30 січня. Про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі.

"Провів телефонну розмову з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, щоб подякувати за його особистий внесок у підтримку його країною України", - зазначив Зеленський. 

Він зазначив, що мова йде і про два десятки оборонних пакетів, і про потужний голос Фінляндії за євроатлантичну інтеграцію України та за консолідацію міжнародної підтримки, зокрема серед країн Глобального Півдня.

"Вірю в плідну співпрацю з наступним Президентом Фінляндії", - підкреслив Зеленський.

Також президенти обговорили ситуацію на полі бою, поточні безпекові виклики та підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії.

Раніше повідомлялось, що Уряд Фінляндії підготував для України 19-й пакет оборонної допомоги на суму 94 мільйони євро у жовтні 2023 року.

Раніше також повідомлялось, що Фінляндія для довгострокової підтримки України збільшить у два рази виробництво боєприпасів.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті