Зеленський обговорить із прем'єр-міністром Швеції виробництво БМП CV-90 в Україні

Президент України Володимир Зеленський під час свого робочого візиту до Швеції обговорить із прем'єр-міністром Ульфом Крістерссоном оборонне співробітництво, зокрема виробництво бойових машин піхоти CV-90 в Україні. Про це Зеленський повідомив у Телеграм 19 серпня.

"Починаємо переговори з прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном. Широкий порядок денний, але головний пріоритет - оборонна співпраця, зокрема потужні шведські CV-90. Наші воїни вже ефективно використовують їх на передовій. Плануємо також виробляти CV-90 в Україні", - йдеться у повідомленні. 

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що бачить Україну після війни центром виробництва сучасної зброї. 

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті