Позов України проти Росії у Міжнародному суді ООН підтримали понад 40 країн

Позов України до Міжнародного Суду ООН проти Росії підтримали понад 40 країн. Про це повідомляється на офіційному сайті Єврокомісії.

У спільній заяві країни заявили про підтримку позову України, що ініціював розгляд у Міжнародному Суді ООН відповідно до Конвенції ООН 1948 року про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Таким чином вітчизняні дипломати хочуть домогтися ухвали, що військові дії РФ проти України на підставі не підтверджених фактами тверджень про наявність геноциду є незаконними.

Підписи під заявою залишили понад 40 країн. Серед них – Німеччина, Франція, Італія, США, Великобританія, Японія, Австралія, а також влада ЄС. Країни-підписанти наголошують на важливості цього судового процесу і наполегливо закликають росію негайно припинити військові дії в Україні, як того вимагає ухвала суду від 16 березня 2022 року.

"Якщо Росія не виконає рішення суду від 16 березня, це буде ще одним порушенням міжнародного права", - заявляється у зверненні.

Нагадаємо, що наприкінці червня Рінат Ахметов подав позов до Росії до Європейського суду з прав людини.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті