Винищувачі F-16 та інша зброя, якої бояться росіяни: Зеленський звернувся до парламенту Данії

Президент Володимир Зеленський виступив зі зверненням у парламенті Данії 21 серпня. Трансляцію його виступу вів канал 1+1.

Свій виступ Президент почав із переконання, що в України та Данії гарні стосунки, і подякував за всю надану допомогу.

"Зараз російське зло б’є болем і смертями по українським містам і селам. Але відкрито говорить, що Україною не обмежиться. Пізніше вони хочуть понести ці страждання далі, у Європу. Певен, ви це чуєте. Всі сусіди під росії загрозою, якщо Україна не вистоїть. Але вона вистоїть. Я вдячний, що ви допомагаєте нам в цьому", -  сказав він.

Зеленський висловив вдячність данському парламенту за надану артилерію, літаки F-16 та машини для розмінування.

"Я дякую тобі, Даніє, за те, що допомогаєш Україні стати непереможною. Дякую вам за надані безпілотники та системи "Гарпун", яких росіяни так бояться, дякую за CAESAR, дякую за Leopard, Bradley, також дякую за всі види артилерійських систем. Я дякую за те, що вже зараз допомагаєте Україні  у відновленні зруйнованих росією міст", - зазначив Президент.  

Як повідомлялося, Данія вирішила передати Україні 19 винищувачів F-16. Українські пілоти розпочнуть тренування на винищувачах наприкінці цього місяця.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті