Війна РФ проти України не досягнула тієї стадії, коли припинення бойових дій шляхом переговорів є можливим - Foreign Affairs

У війні РФ проти України наразі у жодної зі сторін немає достатньо ресурсів для досягнення вирішальної перемоги на полі бою. Про це йдеться у матеріалі видання про міжнародні відносини та зовнішню політику США Foreign Affairs, - повідомляє сайт 24.tv.

Видання зазначає, що "взаємоболючий глухий кут" на фронті в теорії мав би спонукати сторони до переговорів. Однак ні Росія, ні Україна не можуть погодитися з вимогами одне одного.

Україна неодноразово наголошувала, що для Росії переговори слугують засобом для відновлення бойової готовності їхніх військових сил та для тренувань новобранців. Вимогами України є вихід на кордони 1991 року та повне виведення російських військ з території держави.

"Коли конфлікт закінчиться, навряд чи це буде компромісна угода. Це станеться або тому, що Україна стане достатньо сильною, щоб установити контроль над новозавойованими землями й мати можливість утримати Росію від спроб повернути їх, або після того, як Кремль візьме гору на полі бою, а ресурсів України вистачить тільки на те, щоб захистити територію, що залишилася", – йдеться у матеріалі.

Журналісти підкреслюють, що український уряд не піде на поступки, які дозволять злочинам Росії на тимчасово окупованій території набути ще більшого розмаху.

Автори публікації зауважують, що Росія досі не відмовилася від своїх "екстремальних" вимог, які полягають у де-факто знищенні українського суверенітету – передачі територій, зміні уряду на проросійський та ліквідації армії.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті