Верховна Рада повернула використання коштів дорожнього фонду на ремонт та будівництво доріг

У законі збережено пункти про першочергове використання коштів на воєнні потреби та будівництво та реконструкцію міжнародних автомобільних пунктів пропуску з ЄС. Про це у Телеграм повідомив народний депутат Ярослав Железняк 21 вересня.

Як повідомляється, законопроєкт №7669 був проголосований в цілому. За висловились 269 депутатів.

За словами Железняка, проголосували "провладні" депутати та їх сателіти. Нульову підтримку закон отримав від фракцій "Європейська Солідарність", ВО "Батьківщина" та "Голос".

Нардеп зазначає, що вдалося відстояти правку №47, що першочергово гроші йдуть на воєнні потреби. Також підтримана позиція, що у 2022 році 50 % коштів державного Дорожнього фонду спрямовуються на будівництво та реконструкцію міжнародних автомобільних пунктів пропуску з ЄС.

Железняк нагадує, що раніше гроші Фонду до кінця 2022 року могли використовуватись тільки на погашення боргів та видатки для армії.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада підтримала законопроєкт про повернення акцизного податку на пальне.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті