Верещук пропонує масштабувати програми по житлу для переселенців, які реально працюють

У питанні житла для ВПО потрібно масштабувати саме ті програми, які реально працюють. Про це віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила під час прямого включення на телеканалі «Рада», повідомляє Мінреінтеграції 20 лютого.

Верещук відзначила три проєкти міжнародної технічної допомоги по житлу, які координує Мінреінтеграції.

Перший – будівництво та реконструкція житла з подальшою передачею у довгострокову оренду за доступними цінами. Його загальна вартість становить 72,1 мільйона євро. Це 1670 квартир для приблизно 6 тисяч осіб.

Другий – пільгові кредити на придбання житла під 3 відсотки річних. Протягом 2024 року планується надання 425 позик на суму 17 мільйонів євро. Загальна сума цього проєкту становить 42,5 мільйона євро.

Третій – будівництво та реконструкція соціального житла для тимчасового проживання ВПО. Цей проєкт вартістю 24,2 мільйона євро дозволить отримати до 700 квартир.

Вона наголосила, що у 2024 році загальна сума цих проєктів становить майже 140 мільйонів євро. Це загалом 2800 квартир, де зможуть жити до 10 тисяч внутрішніх переселенців.

"Ми працюємо з німецьким урядом. Ці проєкти реально працюють, тож їх необхідно масштабувати. Ми звертаємося до урядів країн-партнерів і просимо їх долучатися", – зазначила Ірина Верещук.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті