В Україні створюється Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин - Верещук

В Україні створюється Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, який необхідний для того, щоб близькі зниклих отримували виплати. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук під час наради щодо вдосконалення соціального захисту сімей зниклих безвісти, пише Мінреінтеграції у своєму Телеграм-каналі 31 березня.

"Маємо прискорити процес запуску реєстру. Всі дотичні державні органи повинні усвідомлювати, що соціальний захист таких сімей – один із пріоритетів держави," – зазначила Верещук.

Уточнюється, що на нараді обговорювались питання створення та функціонування Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, який дасть змогу сім’ям зниклих безвісти військових і цивільних отримати передбачені для них соціальні гарантії від держави.

"Саме з моменту внесення зниклої безвісти особи до Єдиного реєстру родичам призначається пенсія, – сказано в повідомленні. – Сім’ї, які втратили годувальника, будуть отримувати соціальні виплати незалежно від того, чи був страховий (пенсійний) стаж у зниклої особи. Пенсія нараховуватиметься за весь час, протягом якого зберігатиметься правовий статус зниклої особи".

Раніше з посиланням на Верещук повідомлялось, що тим, хто виїжджає з окупованих територій у безпечні регіони України без паспорта, допомагатимуть готівкою.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті