В Україні створили управління захисту військових - Рустем Умєров

Міністерство оборони України працює над вдосконаленням системи захисту прав військовослужбовців. Про це повідомляє міністр оборони України Рустем Умєров 3 квітня.

"Людиноцентричність – це не просто слова, це пріоритетна стратегія Міноборони. Ми втілюємо ці принципи у діях, перетворюючи їх на нові стандарти та інституції. На цьому шляху одним із ключових кроків стало створення Центрального управління захисту прав військовослужбовців. Головним завданням новоствореного підрозділу в структурі МОУ буде забезпечення ефективного механізму захисту прав наших військових та членів їх сімей. Висловлюю вдячність Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, а також всім представникам державних та неурядових правозахисних організацій за спільну роботу у напрацюванні нормативно-правової бази", - зазначив Умєров.

За його словами, нові дієві механізми реагування на сигнали про порушення прав наших військовослужбовців будуть застосовуватися негайно та ще більш ефективно.

"Ми маємо гарячу лінію та засоби моніторингу соцмереж, де військові можуть повідомляти про порушення своїх прав. Реакція буде миттєвою: виїзна перевірка і, в разі виявлення порушень, – звернення до правоохоронців. Гідність кожного воїна є для нас пріоритетом і найвищою цінністю. Зневажати чи порушувати права військових неприпустимо. Право на справедливість буде забезпечено", - наголосив Умєрров.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті