У навчальному центрі на Уралі масово хворіють "чмобікі". Влада каже, що "солдат завжди здоровий" (ФОТО)

Мобілізовані у навчальному центрі в місті Єлань Свердловській області РФ масово хворіють. Про це повідомляє "Сота" із посиланням на родичів новобранців.

У мережі з'явилися фотографії умов утримання мобілізованих для війни проти України росіян. Вони сплять на підлозі покотом в умовах великої скупченості та антисанітарії.

При цьому, місцеві лікарі не забезпечені мінімально необхідним обладнанням, а пацієнти – ліками. Так, медики просить через волонтерів купити їм 3 професійні фонендоскопи.

Волонтери збирають ліки за широким списком, до якого входять не тільки звичайні засоби від застуди на кшталт крапель у ніс і льодяників для горла, а й анальгін, амоксицилін, дротаверин ("Но-шпа"), лідокаїн та інші.

Влада хвороби мобілізованих не визнає і не коментує. Раніше влада заперечувала, що в цьому навчальному центрі у солдатів виявлено педикульоз.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті