Президентка Словаччини з прощальним візитом прибула до України

Президентка Словаччини Зузана Чапутова у п'ятницю завітала до Києва з прощальним візитом. Про це вона повідомила у Facebook.

За словами Чапутової, це вже її четвертий візит до Києва за час свого перебування на посаді, а також третій – під час війни.

"Я тут також тому, що привезла гарні новини про допомогу Словаччини Україні", – зауважила президентка.

"Я вчетверте перебуваю в Києві під час мого мандату, і сьогодні я приїхала як президент Словаччини, щоб попрощатися з президентом Володимиром Зеленським.  Наші президентські мандати і наші політичні історії почалися приблизно в один і той же час. За цей час ми мали можливість зблизитися, багато говорити і слухати один одного. З офіційних стосунків вони перетворилися на дружні, і я йому за це вдячна. Він є лідером країни, яка захищає своє майбутнє і право самостійно його визначати. Він захищає принципи і правила, які гарантували нашому континенту десятиліття миру і які зараз так грубо топчуться Російською Федерацією в його країні", - наголосила Зузана Чапутова.

Новим президентом Словаччини обрали Петера Пеллегріні, коаліційного партнера антиукраїнського прем’єра Роберта Фіцо.

Після перемоги Пеллегріні Фіцо та його союзники консолідують владу та контролюватимуть парламент, уряд і президентський офіс Словаччини.

Після того, як чинна словацька президентка Зузана Чапутова піде у відставку в червні, в Словаччині більше не залишиться жодного високопосадовця, який би беззастережно підтримував військову підтримку Києва і його зусилля із силової оборони від російської агресії.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті