У росії утворився дефіцит вітчизняних безпілотників "Орлан" - Washington Post

Російські військові зіткнулися з дефіцитом вітчизняних безпілотників "Орлан-10", що грає на руку ЗСУ. Про це 2 грудня повідомляє The Washington Post.

"Останні дані свідчать про те, що росія зіткнулася з дефіцитом цих безпілотників і виготовляти дуже швидко їх не можуть", - повідомляють журналісти.

Дефіцит "Орланов-10" вже позначився на боєздатності армії РФ. Це пов'язано з тим, що окупанти використовують ці безпілотники для розвідки, спостереження та коригування вогню. Іноді він потрібний окупантам для радіоелектронної боротьби.

Загалом саме ця модель вважається однією з наймасовіших у РФ. Безпілотник передає зображення на відстані до 120 км. і дозволяє коригувати вогонь артилерії.

У The Washinghton Post зазначають, що українські військові збили безліч таких дронів з початку вторгнення РФ. За даними глави ППО Сухопутних сил України Юрія Солов'я, нашим військовим вдалося збити вже понад 580 таких безпілотників. В даний час окупанти використовують інші моделі дронів.

Раніше росіяни часто запускали відразу пару "Орланів", щоби один шукав позиції українських військових, інший спрямовував артилерійські удари. Проте нещодавно вони рідко з'являлися навіть по одному.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в росії, швидше за все, закінчилися і іранські "Шахеди".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті