Україна дуже скоро отримає Patriot, а також танки Leopard та Abrams – Подоляк

Україна швидко отримає сучасну бронетехніку та комплекси ПРО від західних партнерів. Про це 9 грудня в інтерв'ю "24 каналу" заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Я хочу вам сказати наступне - повірте мені, що дуже швидко ми отримаємо і Patriot, і Abrams, і Leopard, і все інше. Це об'єктивний розвиток цієї війни. Це буде все на нашій території за 2 тижні, місяць, 2 місяці. Все у тому обсязі, який нам потрібний, у нас буде", - заявив він.

За словами Подоляка, партнерам України часом складно буває ухвалити певні рішення одразу. Проте водночас на Заході змінили ідеологію війни та чітко розуміють, чому "не потрібно більше грати у гру-2014", зазначив він.

"Ми у будь-якому разі доходимо до правильного фіналу. І тому партнери розуміють, що Україні потрібно буде поступово передавати всі номенклатури зброї, і вони це роблять. Дивіться, на початку війни ми практично нічого не мали. У середині війни у нас була дуже обмежена номенклатура. Сьогодні ми маємо практично все, що просимо нам передати, окрім окремих видів зброї", - наголосив радник голови ОП.

Подоляк додав, що окрім тих самих Patriot, Україна теж матиме й інші системи ЗРК і ПРО. Також наша країна отримає від союзників "ракети певних дальностей" та "снаряди певних калібрів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може отримати 3 мільярди доларів із замороженого афганського фонду НАТО.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті