Знак Пошани "Захиснику Луганщини" отримали 8 демобілізованих оборонців, яких повномасштабне вторгнення застало на строковій службі

Військовослужбовцям, які обороняли Луганщину після того, як повномасштабне вторгнення застало їх на строковій службі, вручили нагороди 30 квітня. Про це повідомив начальник луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 30 квітня. 

"Знаком Пошани "Захиснику Луганщини" відзначили вісьмох військових, які були демобілізовані. Хлопці перебували на строковій службі, коли ворог окупував їх рідне місто", - написав Лисогор. 

За його словами, вони пройшли горнило перших місяців війни на Луганщині та вистояли у найтяжчий період. Тодішня оборона Рубіжного тривала 77 запеклих днів, понад 120 днів тривала оборона Сєвєродонецька та Лисичанська. І це не просто цифри - це час, де кожна мить була наповнена ризиком смерті.

"Але найзапекліші битви стали лише початком бойового хрещення хлопців. Далі військовослужбовці продовжили службу на інших напрямках", - сказано також у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні вони нарешті повертаються до цивільного життя. З подією молодих бійців приїхав привітати перший заступник голови Луганської ОДА Олексій Смирнов, заступник командира 18-ї Слов’янської бригади Національної Гвардії України Денис Нохрін та Герой України Артур Пруглов. 

Раніше повідомлялось, що Зеленський підвищив у званні голову ДПСУ Дейнека й відзначив нагородами майже 280 прикордонників.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті