Україна єдиною бойкотує ЧС з дзюдо, куди допустили білорусів і росіян - членів силових держструктур

Україна залишилась єдиною країною, яка бойкотує чемпіонат світу з дзюдо через участь росіян і білорусів з військовими контрактами. Всі дружні держави вирішили змагатись. Про це повідомив сайт "TRIBUNA.com" 8 травня.

"7 травня в Катарі стартував чемпіонат світу з дзюдо. Той самий, куди в останній момент допустили росіян та білорусів, через що українська федерація вирішила бойкотувати змагання, – сказано в повідомленні. – В результаті турнір проходить без нашої участі та наразі без розголосу навколо цього факту. Натомість серед учасників росіяни, які є членами державних силових структур та підтримують вторгнення в Україну".

Підкреслюється, що жодна інша країна-учасниця не знялась у знак протесту зі змагань.

"В тому числі Польща (польська асоціація перед тим засудила рішення IJF повернути росіян та білорусів), Литва, Латвія, Естонія чи інші дружні до нас країни", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що росіян і білорусів вже допустили до 18 літніх видів Олімпіади.

"Як наслідок, росіян та білорусів тут же включили в заявку на чемпіонат світу з дзюдо в Катарі, – підкреслюється в повідомленні. – В останній день реєстрації на змагання".

Ситуацію з тим, що ЧС з дзюдо бойкотує лише Україна, прокоментував чемпіон Олімпійських ігор 2020 року, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту у Верховній Раді України IX скликання Жан Беленюк.

"Враховуючи останню заяву президента МОК Томаса Баха та перелік країн – учасниць ЧС з дзюдо, ми будемо мати наступну тенденцію: росіяни та білоруси будуть завойовувати медалі на ОI-2024, а наші спортсмени мають всі шанси дивитися Олімпіаду по ТБ", – написав Беленюк у своєму Телеграм-каналі.

Раніше повідомлялось, що російські дзюдоїсти, включаючи офіцерів збройних сил РФ, зареєстровані для участі у чемпіонаті світу-2023.

Раніше також повідомлялось, що Міжнародна федерація дзюдо не допустила 8 росіян на чемпіонат, який бойкотують українці.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті