У розвідці Естонії повідомили, що РФ зберігає ініціативу на полі бою в Україні

Російські окупаційні війська все ще утримують ініціативу на полі бою в Україні та намагаються наростити темп своїх операцій. Про це заявив глава розвідцентру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг на брифінгу, з посиланням на ERR пишуть "Українські новини".

За його словами, темпи операції армії РФ, які до цього часу поступово знижувалися, знову почали набирати обертів. Особливо це стосується сухопутних військ. Однак попри нарощування темпів операції, оперативно-тактичні цілі Росії залишаються нереалізованими.

Ківісельг зазначив, що Росія зосередила свою увагу на виявленні можливих слабких місць в обороні України.

Росіяни зосередились на Луганському (Куп'янськ – Кремінна – Сватове) та Донецькому (Бахмут і Авдіївка) напрямках.

"В обох районах збройні формування Російської Федерації просунулися вперед. На щастя, це відбулося у дуже обмежених масштабах. У районі Бахмута спостерігається певне просування на північному заході та заході. В районі Авдіївки суттєвих змін на фронті не відбулося", - зауважив Ківісельг.

Що стосується півдня України, там, за його словами, активність бойових дій була нижчою.

Російські війська продовжують спроби просунутись у напрямку Роботиного та Вербового, а на лівому березі Дніпра українські сили продовжують утримувати встановлені там плацдарми та протистояти атакам російських сил.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті