У росії відчули "складну ситуацію" і почали роздавати зброю – при відсутності відповідного закону

У РФ почали роздавати зброю через "складну ситуацію". Про це повідомив губернатор Бєлгородської області Сергій Гладков 2 серпня, пишуть росЗМІ.

"Ситуація продовжує бути складною", - сказав Гладков.

Уточнюють, що влада Бєлгородської області видала бійцям тероборони автомати і противодронові рушниці.

"Бійцям бєлгородської тероборони видали противодронове озброєння, автомати і УАЗи", - написав також Телеграм-канал "Агентство. Новости", який розмістив відповідне відео 2 серпня.

Канал уточнив, що чинне законодавство не дозволяє теробороні мати зброю.

"Закон, який дозволить регіональній владі за рішенням президента створювати місцеві військові компанії, ще не підписаний Путіним", - нагадав канал.

Водночас прессекретар путіна Дмитро Пєсков стверджує, що "...все здійснюється суворо відповідно до законодавства", при цьому не уточнивши, на яких саме юридичних нормах ґрунтується видача зброї, пише "DW Главное".

Російських Телеграм-канал "Пепел" уточнює, що влада Бєлгородської області могла витратити на озброєння тероборони приблизно 22 млн рублів: регіон закупив 400 карабінів "Сайга-МК". "40 таких карабінів учасникам тероборони Гладков вручив особисто, ще 360 видадуть найближчим часом", - ідеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що росія активно готується до введення воєнного стану. Путін підписав закон із поправками до КПК.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті