У Львові відкрився Міжнародний театральний фестиваль "Золотий Лев"

У Львові відбулося відкриття 34-го Міжнародного театрального фестивалю "Золотий лев", де переважно будуть представлені вистави, прем'єри яких відбулися після початку повномасштабного вторгнення РФ,  повідомляє Укрінформ.

"На цьогорічному фестивалі ми хочемо представити театри з Києва, Хмельницького, Вінниці, Сум, Кропивницького, Херсона, Луганська, Чернігова, львівські, звичайно, також долучилися, є ще театри з Чехії і Франції та Данії. Загалом у нас відбудеться понад 20 подій. Відкриваємо ми наш 34-й фестиваль традиційним парадом акторів на ходулях. Цього року через війну, не буде масового параду, який так люблять львів’яни та туристи. Але дякуємо ЗСУ, що нам вдається, локально в театрах провести вистави, бо наше гасло – це "Театр – мистецтво нескорених", - розповіла організаторка фестивалю Ксенія Федоришин.

Сценічні вистави відбуватимуться у львівських театрах «Воскресіння», ім. Леся Курбаса, ім. Марії Заньковецької, Першому театрі. Уперше цього року до фестивалю долучилися театр «ОКО» та Львівський театр ляльок. Програма включає, як вистави, так і додаткові атракції.

Упродовж всього фестивалю в театрі «Воскресіння» діятиме український павільйон Паризького квадрієнале сценографії 2023 «Сад живих речей» від провідних сценографів України.

Фестиваль «Золотий Лев – 2023» відбувається за підтримки Українського культурного фонду, управління культури Львівської міської ради, департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Фестиваль триватиме до 10 жовтня.

33 роки поспіль на початку жовтня у Львові відбувається Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев». Окрім сценічних вистав, тут можна було побачити й вистави вуличних театрів.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну багато театрів перелаштували свою діяльність, але разом з тим продовжили творчий пошук. Тому цьогорічний «Золотий Лев» стане майданчиком для показу переважно вистав, прем'єри яких відбулися після 24 лютого 2022 року.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті