Дівчинка, яка втратила обидві ноги під час обстрілу вокзалу в Краматорську, взяла участь у півмарафоні у Львові

У Львові сьогодні відбувся півмарафон з дистанцією «Миля Незламності», учаниками якої стали герої-захисники та незламні українці, серед яких 12-ти річна Яна Степаненко, що отримала поранення під час обстрілу вокзалу у Краматорську. Про це 3 вересня повідомила пресслужба міськради.

"Цьогорічний марафон у Львові має особливий акцент. У ньому беруть участь наші Герої на протезах, на  візочка. А це надзвичайно сильний приклад силі волі і духу. Багато людей прийшло на марафон, щоб саме їх підтримати і подякувати», - прокоментував захід заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Спеціальну дистанцію на півмарафоні протяжністю 70 м пробігли наші Герої-захисники, які отримали поранення на фронті. Всього було 15 учасників, серед яких 12-ти річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час обстрілу вокзалу у Крематорську.

"Я лише нещодавно стала на бігові протези, а зазвичай ходжу на звичайних. Тому лише вчуся бігати, трохи страшно, бо ще не звикла. Та хочу підтримати дітей, які теж втратили ноги і не можуть бігати. Хочу, щоб вони побачили мій вчинок і сказали собі: «Так! Я теж це зможу! Я теж зможу бігати!», - сказала Яна Степаненко.

Як пояснив Олександр Кобзарев, СЕО благодійного фонду UNBROKEN, у рамках марафону збирають кошти на відкриття у Львові першого спеціалізованого реабілітаційного відділення для дітей.

Загалом у заході взяли участь близько 1800 учасників-аматорів та 65 спортсменів, адже в рамках події відбувалися два чемпіонати України – на дистанціях 21 і 5 км. За їх результатами буде формуватися збірна України на Чемпіонат світу, що відбудеться 1 жовтня у Ризі.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті