У Чехії пройдуть навчання 4000 українських військових

До кінця 2023 року Чехія планує провести навчання 4000 українських військовослужбовців. Про це сказав директор секції управління оборонної політики та стратегії Міноборони Чехії Ян Йіреш, - повідомляє "Чеське радіо".

"Україні також потрібні підготовлені солдати. Охочих боротися там достатньо. Українське суспільство відрізняється високим ступенем мотивації протистояти російській агресії... На цій ниві Чеська Республіка дуже активна. До кінця цього року ми плануємо провести навчання 4000 українських військовослужбовців. Це дуже важлива частина загального пакету нашої та західної допомоги Україні", - сказав Ян Йіреш.

"Справа зовсім не така, що ми вирушаємо на склади і відправляємо в Україну все, що тільки знайдемо. Допомога різноманітна - підготовка військовослужбовців, комерційні поставки... Зрештою і чеська громадськість за допомогою різних неурядових організацій продовжує збирати кошти на військову підтримку України. Нами постачається не лише те, що є в запасі чеської армії", - додав представник Міноборони Чехії.

Як повідомлялося, Словаччина та Чехія готові передати Україні 30 танків Leopard 2.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті