Президент Чехії закликає вже цього року розпочати переговори з Україною щодо вступу до Євросоюзу

Чеська Республіка має наполягти в рамках Євросоюзу розпочати переговори з Україною щодо вступу вже цього року, чого й домагається Київ. Про це у п'ятницю заявив президент Чехії Петр Павел після зустрічі з головою Європейської ради Шарлем Мішелем, - повідомляє "Чеське радіо".

Зазначається, що Україна стала кандидатом на членство минулого року невдовзі після вторгнення до країни російських військ. Занепокоєний експансіонізмом Москви, Київ намагається домогтися якнайшвидшого ухвалення і хоче офіційно розпочати переговори про вступ уже цього року. У той час як низка країн регіону, близького до військових дій, підтримують вступ України до ЄС, західноєвропейські країни, найбільш яскраво представлені Францією, закликають до більш повільних темпів переговорів і заявляють про те, що весь процес прийому займе більше десяти років.

Президент Чехії також розкритикував односторонні блокади імпорту українського зерна, які запровадили Польща, Словаччина та інші країни через проблеми зі збутом власної продукції. Натомість ЄС міг би, наприклад, запровадити тимчасове мито, - вважає президент Павел.

Як повідомлялося, у Чехії загальні витрати на українських біженців становили понад мільярд євро.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті