Президент Чехії закликає вже цього року розпочати переговори з Україною щодо вступу до Євросоюзу

Чеська Республіка має наполягти в рамках Євросоюзу розпочати переговори з Україною щодо вступу вже цього року, чого й домагається Київ. Про це у п'ятницю заявив президент Чехії Петр Павел після зустрічі з головою Європейської ради Шарлем Мішелем, - повідомляє "Чеське радіо".

Зазначається, що Україна стала кандидатом на членство минулого року невдовзі після вторгнення до країни російських військ. Занепокоєний експансіонізмом Москви, Київ намагається домогтися якнайшвидшого ухвалення і хоче офіційно розпочати переговори про вступ уже цього року. У той час як низка країн регіону, близького до військових дій, підтримують вступ України до ЄС, західноєвропейські країни, найбільш яскраво представлені Францією, закликають до більш повільних темпів переговорів і заявляють про те, що весь процес прийому займе більше десяти років.

Президент Чехії також розкритикував односторонні блокади імпорту українського зерна, які запровадили Польща, Словаччина та інші країни через проблеми зі збутом власної продукції. Натомість ЄС міг би, наприклад, запровадити тимчасове мито, - вважає президент Павел.

Як повідомлялося, у Чехії загальні витрати на українських біженців становили понад мільярд євро.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті