Туреччина відкидає рішення РФ про анексію чотирьох областей України

Туреччина відкидає рішення РФ про анексію Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Туреччини щодо рішення про «приєднання» чотирьох областей України до РФ, - повідомляє агентство "Анадолу".

У відомстві нагадали, що Туреччина не визнала анексію Криму росією через нелегітимний референдум, проведений у 2014 році, і щоразу наголошувала на твердій підтримці територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України.

«Відповідно до цієї позиції від 2014 року ми відкидаємо рішення Росії анексувати Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України», - наголошується в заяві МЗС.

У заяві відомства зазначається, що Анкара не може ухвалити це рішення, яке є грубим порушенням встановлених принципів міжнародного права.

Туреччина виступає за вирішення війни, яка набуває все більш серйозних масштабів, на основі справедливого миру шляхом переговорів, йдеться в заяві.

Як повідомлялося, країни "Великої сімки" заявили, що "непохитно підтримують право України відвоювати свою територію у Росії".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті