Німеччина надала ЗСУ допомогу: боєприпаси, бронетехніку, радар та зенітний комплекс Skynex

В рамках військової допомоги Німеччина передала українським військовим боєприпаси, бронетехніку, радар та зенітний комплекс Skynex. Список допомоги розміщений на урядовому сайті ФРН, - пише Мілітарний.

Зокрема Німеччина передала Україні 10 бойових машин піхоти Marder, 1 броньовану ремонтно-квакуаційну машину Dachs, 9 мінних тралів, мостоукладальник Beaver із запасними частинами та 6 колісних тягачів для транспортування танків M1070 Oshkosh.

Головною частиною траншу можна назвати вже другий переданий для України зенітний артилерійський комплекс Skynex. Це  гарматна установка, що здатна збивати безпілотники або крилаті ракети програмованими боєприпасами.

Також була передана радіолокаційна станція виявлення повітряних цілей TRML-4D. Вона здатна працювати самостійно або у комплексі із західними ЗРК, зокрема, IRIS-T.

До технічної підтримки також увійшло 60 моторів для човнів та 600 LED-ламп (ймовірно, для мобільних груп ППО) та 1980 комплектів маскувальної сітки.

У пакет увійшли боєприпаси до різних систем:

  • 120 мм танкові боєприпаси для Leopard 2;
  • 29,638 снарядів для ЗСУ Gepard;
  • ракети для ЗРК IRIS-T SLM;
  • 18,000 боєприпасів калібру 40 мм;
  • 7,500 снарядів калібру 155 мм;
  • 120 мм мінометні міни.

В частині піхотного озброєння та спорядження було передано  3 000 ручних протитанкових гранатометів RGW 90, 100 тисяч  аптечок та 2000 пончо.

Також повідомляється про передачу одного комплекту системи AMPS (Airborne Missile Protection System), що призначена для активної протидії ракетним загрозам. Ними мають оснащуватись українські гелікоптери.

Невідомо, чи був переданий саме комплект для встановлення на гелікоптер, або ж уже модернізований борт.

Крім того, у розділі запланованої до передачі техніки та озброєння з’явилась третя батарея зенітного ракетного комплексу MIM-104 Patriot (ймовірно, PAC-2).

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті