Швейцарія приєдналася до 12-го пакету санкцій ЄС

Швейцарія приєдналася до 12-го пакету санкцій Європейського союзу проти росії. Про це повідомляє прес-служба Федеральної ради Швейцарії 22 грудня.

"21 грудня Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень (EAER) ще більше розширив свої санкційні списки проти Росії. Таким чином, Швейцарія приєдналася до додаткових санкційних списків, ухвалених ЄС у відповідь на триваючу військову агресію Росії проти України. Зміни набули чинності о 18:00 21 грудня", - зазначається у повідомленні.

EAER запровадила санкції в межах своєї юрисдикції проти ще 61 фізичної та 86 юридичних осіб.

"Серед нових підсанкційних осіб - військовослужбовці збройних сил Білорусі, керівники компаній, що підтримують військово-промисловий потенціал Росії, а також члени Центральної виборчої комісії Російської Федерації. Юридичні особи - це переважно російські компанії, що працюють в оборонному секторі", - зазначається у повідомленні.

12-й пакет санкцій ЄС передбачає поетапну заборону на імпорт алмазів з росії або походженням з неї. 

"На даному етапі прямий імпорт природних або синтетичних алмазів з Росії до Швейцарії більше не здійснюється", - зазначили у прес-службі.

Згодом Федеральна рада розгляне можливість запровадження нових санкцій.

Як повідомлялось раніше, ЄС погодив 12-й пакет санкцій проти РФ.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті