СБУ: Затримано мешканця Черкас, який збирав дані про українську ППО

СБУ затримала фаната рашизму, який хотів "засвітити" окупантам українську ППО під Черкасами та Одесою. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 15 квітня.

"Контррозвідка Служби безпеки запобігла новій серії ракетних ударів РФ по Черкаській та Одеській областях. Це вдалося завдяки своєчасному викриттю зловмисника, який збирав інформацію про розміщення радіолокаційних станцій протиповітряної оборони в цих регіонах. Такі комплекси захищають інфраструктуру областей і допомагають ППО виявляти ворожі ракети та дрони", - йдеться в повідомленні.

Інформатором виявився 47-річний мешканець Черкас, ідеологічний прихильник рашизму. Після повномасштабного вторгнення РФ чоловік сподівався, що його "роботу" помітять рашисти. Саме тому він почав збирати інформацію про місця дислокації Сил оборони. Зібрані дані зловмисник поширював у відкритому доступі. 

Зазначається, що СБУ викрила злочинні наміри фігуранта ще на початковому етапі його діяльності. У подальшому всі дії ворожого інформатора були задокументовані і заблоковані. Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ⁠ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану);

- ⁠чч. 1, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Чоловікові обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, йому загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що серед в'язнів колонії в Житомирській області викрито агента ФСБ.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті