СБУ викрила нові схеми для ухилянтів на Львівщині, Одещині, Хмельницькому та у Києві

Служба безпеки затримала низку осіб у чотирьох регіонах країни, які сприяли ухиленню від мобілізації та нелегальному виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 14 листопада.

"У результаті комплексних заходів у різних регіонах України затримано організаторів оборудок. Серед них – посадовець військово-лікарської комісії та декілька кримінальників. За гроші вони пропонували ухилянтам різні "варіанти" уникнення призову і подальшої втечі за кордон на підставі підроблених документів або поза контрольно-пропускними пунктами", - зазначається у повідомленні.

Так у Хмельницькому викрито посадовця місцевої ВЛК, який "дописував" призовникам важкі захворювання.

На Одещині нейтралізовано міжнародну злочинну групу, яка займалась нелегальними "перевезеннями" до сусідньої європейської країни. 

"Зловмисники довозили своїх клієнтів до кордону на власних авто або таксі, а потім "переводили" їх за кордон лісовими стежками або понтонами через річку", - зазначили у СБУ.

Також повідомляється, що до складу банди входив одесит-кримінальник на прізвисько "Бастіон" та двоє його спільників-іноземців.

У СБУ повідомили, що у Києві затримано раніше судимого 53-річного громадянина однієї з країн Близького Сходу, який продавав ухилянтам підроблені документи про непридатність до служби за станом здоров’я.

Також на Львівщині затримано 51-річного мешканця Самбірського району, який, заручившись підтримкою місцевого криміналітету, переправляв ухилянтів за кордон через заздалегідь підготовлені "лісові маршрути".

"Вартість таких "послуг" становила до 10 тис. американських доларів. Сума залежала від терміновості та способу перетину кордону", - зазначили у СБУ.

Як повідомлялось раніше, на Одещині злочинне угруповання доставляло ухилянтів до кордону на каретах швидкої допомоги.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті