Санкції США зруйнували бізнес найбільшої російської біржі з торгівлі іноземними акціями із Санкт-Петербурга

Бізнес найбільшої російської біржі з торгівлі іноземними акціями практично повністю зруйнували санкції США. Про це повідомив опозиційний Телеграм-канал The Moscow Times 2 листопада. 

"Санкції США проти Санкт-петербурзької біржі можуть призвести до руйнування її бізнесу. Такий план розвитку подій закладають в акції біржі трейдери. Після введення санкцій акції майданчика впали на 20%, а клієнтські торги у партнерів біржі зарубіжними акціями було зупинено", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що постраждав великий партнер майданчика - Тінькофф брокер. Його клієнтам перестали бути доступні торги акціями США і бірж Гонконгу. 

"Ми вивчаємо вплив санкцій на адресу СПБ Біржі на торги в "Тінькофф" - зокрема, причини, через які не проходить частина угод. Торги на СПБ з 18:00 мск припинені", - цитує ЗМІ заяву представника "Тінькофф".

Біржа співпрацювала з американським банком Bank of New York, який допомагав їй проводити операції. Після введення санкцій він, очевидно, покінчить зі співпрацею.

"Майданчик запевняє, що клієнти не постраждають. Мінфін США видав спецліцензію до 31 січня 2024 року. Вона дасть змогу клієнтам біржі розібратися з активами", - сказано також у повідомленні.

Раніше путін заявив, що санкції Заходу підуть на користь росії.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті