Росіяни формують списки "екстремістів" в окупованому Криму: у базі вже близько 7 тисяч осіб, з яких тисяча - кримські татари

Росіяни формують списки "неблагонадійних" в окупованому Криму. Про це пише "Центр національного спотиву" 26 листопада. 

"Росіяни розширюють штат співробітників "Центру з протидії екстремізму МВС по республіці крим" ("Центр Э"), зокрема залучаючи цивільних сексотів", - сказано в повідомленні. 

Даний центр здійснює моніторинг інформаційних ресурсів (соціальні мережі, Телеграм-канали, блоги, форуми, сайти з можливістю коментування). Основне їх завдання це виявлення "неблагонадійних осіб" та занесення їх у спеціалізовану базу "АІС екстремист". Підставою для занесення у таку базу можуть бути коментарі чи навіть реакції під дописами, що критикують російську агресію чи висловлюють проукраїнську позицію.

У взаємодії з "роскомнадзором" здійснюють блокування інформаційних ресурсів на яких публікується невигідна кремлю інформація. Також співробітники даного центру проводять спецперевірку кандидатів на посади в окупаційних адміністраціях, а також на об’єктах критичної інфраструктури. 

"Достеменно відомо, що окупанти уже внесли до своєї бази дані про близько 7 тисяч осіб. Зокрема більше тисячі це представники корінного кримськотатарського народу", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Атеш" показали російські кораблі в Карантинній бухті в Севастополі.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті