Росія налагоджує експорт сільгосппродукції з окупованих територій до Китаю - ЦНС

Росія налагоджує експорт сільськогосподарської продукції з окупованих територій України до Китаю. Про це 8 липня повідомив Центр національного спротиву.

"На підконтрольних окупантам підприємствах з виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції (особливо зернових) здійснюється впровадження автоматизованих систем федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду (відомої як "Россільгоспнагляд"). Пакет програм включає підсистеми "Аргус", "Цербер", "Меркурій" (ветеринарний контроль), "Веста" (фітосанітарний)", - повідомили в Центрі.

Зазначається, що таке ПЗ дасть змогу автоматизувати процес збору та аналізу інформації про сільськогосподарські товари. Надалі цю продукцію можна буде вивозити за межі "Євразійського союзу".

"В умовах накладених на росію санкцій за розв'язання війни проти України, ключовим експортером для неї залишається Китай. Наразі росія активно вивозить під виглядом власного врожаю викрадені з України зернові в Сирію і Туреччину. Введення цих програм дасть їй змогу розширити географію експорту награбованого до Китаю", - додали в ЦНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти відвантажили з порту Маріуполь ще близько двох тисяч тонн пшениці.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті