РФ готує контрнаступ для виходу на адмінкордон Херсонщини - ОК "Південь"

Станом на 3 серпня російські загарбники намагаються утримати зайняті позиції на півдні України та готують контрнаступальні дії для виходу на адміністративний кордон Херсонщини. Про це повідомляє у Фейсбук речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

"Ворог створює ударне угруповання на Криворізькому напрямку, переслідуючи мету не допустити прориву наших військ, планує контрнаступальні дії для виходу на адміністративний кордон Херсонщини. Тричі атакував за ніч Миколаїв: двічі – реактивними системами залпового вогню "Смерч", а перед світанком – зенітно-ракетними системами С300", – зазначив Назаров.

Підрозділи ЗСУ також завдали втрати ворогові: скасовано 19 загарбників, знищено мобільну станцію супутникового зв'язку, протитанковий ракетний комплекс, 2 автомобілі, у тому числі броньовану, і два польові склади боєприпасів у Чорнобаївці та Бериславі. Остаточні втрати уточнюються

У чорноморському ворожому угрупуванні, до якого входять 13 кораблів і катерів, готові до ракетних атак по Україні два надводні кораблі і три великі десантні кораблі.

"Тим часом, на Одещині ворожі інформаційні агенти продовжують «розповсюджувати фейки про розміщення військових підрозділів, у тому числі з важким озброєнням, на території установ соціальної та культурної інфраструктури обласного центру, інших населених пунктів та нагнітати ситуацію із загрозами критичній інфраструктурі регіону", - підсумував представник ОК. "Південь".

Як повідомлялось раніше, на півдні України ЗСУ знищили зенітно-ракетний комплекс “ТОР” та 32 рашисти.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті