Визнання росії країною-спонсором тероризму призведе до посилення санкцій та більшої ізоляції РФ - Куліба

Визнання росії державою-спонсором тероризму ще більше ізолює її від цивілізованого світу, а також сприятиме посиленню санкцій. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє "РБК-Україна".

"Тероризм - це справді друге ім'я сучасної росії, тому визнання її державою-спонсором тероризму буде лише юридичною фіксацією реальності. На практиці це означатиме запровадження додаткових санкцій як з боку США, так і з боку інших країн, ще глибшу міжнародну ізоляцію російського режиму і повне руйнування залишків репутації росії на багато десятиліть", - пояснює Кулеба.

Причому саме останній пункт глава МЗС вважає найважливішим – оскільки раніше росія десятиліттями використовувала "боротьбу з тероризмом" як основу для витончених маніпуляцій. І саме "боротьбою з тероризмом" різні держави виправдовували співпрацю із РФ.

"Під цим соусом росія відбілювала свою репутацію в Євросоюзі після свого нападу на Грузію у 2008 та Україну в 2014 році, відновлювала контакти зі США та іншими країнами", - наголосив Кулеба.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що Латвія визнала Росію державою-спонсором тероризму.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті