Президент Італії "за негідну поведінку" відібрав ордени у російських VIP-чиновників

Президент Італії Серджо Маттарелла позбавив заступника міністра закордонних справ Росії Олександра Грушка ордена Зірки Італії ступеня Великого офіцера. Про це повідомляє The Moscow Times із посиланням на указ глави держави.

Зазначається, що нагороду було відкликано "за негідну поведінку". Російського чиновника було нагороджено у вересні 2021 року "на знак визнання вкладу у зміцнення відносин між Італією та Росією".

Такий же орден ступеня Командора відібрано у генерального директора та голови правління "Газпром нафти" Олександра Дюкова, засновника "Єврохіму" Андрія Мельниченка, гендиректора РФПІ Кирила Дмитрієва, екс-глави "Сібура" Дмитра Конова, голови Ощадбанку Германа Грефа та голови РЖД Олега Білозерова.

Орден ступеня Кавалера відкликаний у заступника глави МЗС Євгена Іванова, заступника голови Держдуми Олексія Гордєєва та президента Російського союзу промисловців та підприємців Олександра Шохіна.

Чиновники та бізнесмени, які залишилися без орденів, були удостоєні цих нагород у період з 2015 до 2021 року.

Раніше італійська влада через російське вторгнення в Україну позбавила нагород прем'єр-міністра Росії Михайла Мішустіна, голову Мінпромторгу Дениса Мантурова, а також голову ВТБ Андрія Костіна.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті