Міністр фінансів США зробила "останнє китайське попередження" банкам Китаю щодо підтримки Росії

Міністр фінансів США Джанет Єллен завершила чотириденні переговори в Китаї попередженням для банків і експортерів країни, які співпрацюють з Росією, загрозою санкцій США. Про це пише Bloomberg, - повідомив російський ТГК Brief 8 квітня.

"Я наголосила, що компанії, зокрема в КНР, не повинні надавати матеріальну підтримку війні Росії, і що вони зіткнуться з серйозними наслідками, якщо зроблять це", - сказала Єллен на прес-конференції в резиденції посла США в Пекіні.

"Будь-які банки, які сприяють проведенню значних транзакцій, що забезпечують військові товари або товари подвійного призначення для російської оборонно-промислової бази, піддають себе ризику американських санкцій", - сказала вона.

Хоча Китай і раніше ставав об'єктом попереджень, послання Єллен, що пролунало сьогодні в Пекіні, було незвичним, оскільки в ньому містилася пряма загроза санкцій.

Видання зазначає, що це сталося в день, коли міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прибув до Пекіна для обговорення питань, зокрема України. Хоча Китай описує свою позицію щодо конфлікту як нейтральну, торгівля з Росією різко зросла з моменту його початку.

Головною зброєю Америки проти фінансових установ є здатність Казначейства перекрити їм доступ до доларів США, що є загрозою для будь-якого банку, який працює на міжнародному рівні.

"Те, що така загроза тепер нависла над китайськими кредиторами, ще один приклад того, як дві наддержави дедалі частіше опиняються по різні боки геополітичних та економічних розломів, що змушує навіть Єллен, мабуть, найменш яструбину з високопосадовців адміністрації Байдена, які мають справу безпосередньо з Китаєм, переходити в наступ", - ідеться в повідомленні.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті