Прем'єр-міністр Італії переконала Орбана не перешкоджати Україні - ЗМІ

Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні спромоглася переконати угорського колегу Віктора Орбана відмовитися від накладання вето на початок переговорів з Україною про приєднання до Європейського союзу. Про це повідомляє "Слово і діло" з посиланням на газету Libero.

Зазначається, що Мелоні змогла донести до колеги необхідність дати зелене світло переговорам про майбутнє членство в ЄС обох країн (Україні та Молдови), а також наданню Грузії статусу країни-кандидата на вступ до Євросоюзу.

"Під час голосування по Києву угорський прем'єр залишив залу, але це була стратегія, заздалегідь узгоджена з Римом", – йдеться у матеріалі.

У повідомленні нагадується, що на саміті Європейського Союзу в Брюсселі в четвер, 14 грудня, лідери країн-членів Європейського Союзу на саміті у Брюсселі вирішили розпочати переговори з Україною про вступ до блоку.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розповів, що під час саміту вісім годин відмовляв лідерів Євросоюзу від "поганого рішення" розпочати переговори з Україною щодо вступу. Також Орбан повідомив, що наклав вето на рішення щодо довгострокової програми бюджетної допомоги Україні обсягом 50 млрд євро, а його політичний радник Балаж Орбан пригрозив Європейському союзу подальшим шантажем із боку Будапешта в контексті вступу України до ЄС.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україна обов'язково отримає 50 мільярдів євро допомоги, про які 26 лідерів домовилися на саміті ЄС – навіть якщо Угорщина продовжить блокувати угоду про бюджет.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті