Байден підписав закон про заборону імпорту урану з РФ у США

Президент США Джо Байден підписав закон про заборону імпорту урану з РФ. Інформацію про рішення опубліковано на сайті Білого дому, - повідомляє Телеграм-канал "Настоящее время".

Радник глави держави з нацбезпеки Джейк Салліван зі свого боку зазначив, що закон допоможе зміцнити "енергетичну та економічну безпеку" США завдяки зниженню "залежності від Росії в галузі цивільної ядерної енергетики".

Закон набуде чинності через 90 днів після його підписання. До січня 2028 року Міненерго США зможе видавати дозволи на імпорт із РФ у разі, якщо інші джерела поставок відсутні.

Палата представників США схвалила закон у грудні 2023 року, Сенат - у травні 2024-го, уточнюється в повідомленні.

Як повідомлялося, США розширили санкційні списки проти РФ, додавши низку підприємств і компаній.

 

 

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті